Inleiding

In 2018 zette SV Hillegom naar een eerder voorbeeld van diezelfde succesvolle actie van SV Concordia een actie op touw om voetbalplaatjes te verzamelen van alle clubleden.

Hiervoor werd van alle leden een foto gemaakt en op sticker plaatjes afgedrukt. Tevens werd aan alle leden een album uitgereikt, om deze plaatjes in te verzamelen. De plaatjes werden door een locale supermarkt verkocht bij een bedrag aan boodschappen.

Om de plaatjes te verzamelen maakte de meeste leden gebruik van papier danwel spreadsheets op de computer.

Webpagina

Ik dacht dat moet makkelijker/leesbaarder kunnen. Hiervoor heb ik dan ook een eenvoudige webapplicatie gemaakt, met inlog mogelijkheid zodat ik op elke computer met internet, mijn persoonlijke bestand kon bijhouden.

Openings pagina

Zo zag de pagina er uit.

Bewerkingspagina

Na inloggen kwam je op de bewerkings pagina.

 

Belangrijkste functies

  • Database voor plaatjes nummers.
  • Wachtwoord beveilgde bewerkingsfunctie.
  • Bewerkings functies; Ontbrekende plaatjes toevoegen, plaatjes ruilen, meerdere plaatjes bewerken  (nieuwe en dubbelen toevoegen plus aantallen ).

Inleiding

Aangezien mijn eerste homepage zo lang onveranderd online heeft gestaan was een opfrisbeurt noodzakelijk. Deze homepage is gemaakt met Joomla, een van de meest gebruikte cms systemen van dit moment. Hierdoor is het nu mogelijk om de website vanaf elke computer met internet bij te werken.

 

 Belangrijkste mogelijkheden

  • Beheer mogelijkheden vanaf elke plaats met internet toegang
  • Ruime mogelijkheden voor indeling
  • Registratie van gasten / beheerders

Gebruikte plugins

 EIR - Easy Image Resizer - Kubik-Rubik Joomla! Extensions

https://www.regularlabs.com/extensions/sourcerer

Inleiding

Sinds een jaar of vijftien ben ik als hobby bezig met genealogie. Na een tijdje offline met programma's een aardig bestand te hebben opgebouwd. Heb ik besloten een website te maken om deze resultaten wereldkundig te maken. Na diverse website programma's uitgetest te hebben, heb ik uiteindelijk besloten webtrees te gaan gebruiken vanaf 2013.

Hoofdpagina voorbeeld

 

Dit programma heeft heel veel mogelijkheden voor aanpassing van de layout om de site een persoonlijke uitstraling te geven.Daarnaast is de site meertalig te gebruiken waardoor ook reacties vanuit het buitenland te krijgen en dat heeft al succes gehad.

Belangrijkste functies

  • Vrij indeelbare pagina's voor¬†beheer en gebruker
  • Meertalig
  • Uitgebreide rapportfunctie

Inleiding

De huidige website van de brandweer Hillegom is een uitgeklede site vergeleken met de site die destijds door mij gemaakt is.

Inhoud

Op de voorloper was uitgebreid plaatsgemaakt voor beschrijving van het materieel en materiaal wat in gebruik was op dat moment. Deze site had ook nog geen domein maar was gehuisvest op mijn eigen domein. De site was rijkelijk voorzien van foto's en bevatte een up to date lijst van de uitrukken. Deze uitrukken zaten in een database en waren daardoor ook te kwalificeren in categorieen.

Heir komt informatie van de 2e website voetbal.