Al vanaf dat ik de computer ontdekt heb ben ik gefascineerd door alles wat deze mogelijk heeft gemaakt.

 

Het begin

In het begin was dat de VIC 20 van Commodore. Een leuk opstapje maar toen noch alleen voor spelletjes. Later heb ik daar mijn eerste stapjes op programmeer gebied gezet in Basic. Al snel was dit niet genoeg meer voor mij en kwam daar de Commodore 64 voor in de plaats. Veel meer mogelijkheden en tevens een printer en floppy station. toen nog alleen met bulletin boards als verbinding naar de buitenwereld. 

 

PC 

Toen de eerste pc's betaalbaar werden was ik er dan ook snel bij om er een aan te schaffen. De vele extra mogelijkheden zoals tekstverwerken (toen nog met wordperfect) trokken al snel de aandacht.

 

Internet

Toen het internet kwam en ik de schier oneindige mogelijkheden ontdekte was de eerste ADSL aansluiting dan ook een onmisbare ontdekking. De spelletjes waren in die tijd dan ook een fijne afleiding want je kon onbeperkt online spelen en de wereld werd weer een beetje groter.

 

Programma's

Steeds meer programma's kregen meer aandacht van mij, zoals inmiddels de office programma's en de diverse programma's voor genealogie. Ik bleef steeds meer ontdekken.

 

Programmeren

Nu het ook in de maatschappij steeds meer aandacht kreeg en onmisbaar was geworden, was het duidelijk dat het zelf programeren een "must do" was geworden. Ik besloot dan ook, dat mezelf hierin verdiepen geen slechte keuze zou zijn. Voor het eerst begon ik dan ook programma's te gaan maken; via websitesen eigen programma's, besloot ik de wereld te gaan ontdekken.

 

Vervolg

In de artikelen zal ik het een en ander gaan beschrijven wat ik tot nu toe ontdekt heb, veel leesplezier!