Door de Corona kwam er wat meer tijd thuis beschikbaar. Door een bezoek aan een modelbouw winkel in Aken tijdens de vakantie is het vuurtje weer aangewakkerd, Een model van de Martin turm in Freiburg in HO zorgde ervoor aangezien wij daar op een vakantie waren geweest. Van het een kwam het ander wnat ja zo'n model moet natuurlijk wel ergens staan.

Martinbew
Martin  turm Freiburg

 

Ja dan moet je maar weer een modelbaan gaan maken maar ja zoveel jaar na mijn jeugd kan dat natuurlijk niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Dus eerst maar eens bepalen waar dan hoe en waarmee.

Wel het hoe is duidelijk de zolder die alleen als opslag gebruikt wordt moet eraan geloven. De tafel die al eerder was gebouwd maar door de renovatie 17 jaar geleden in tweeen was gezaagd moest weer in elkaar. Vervolgens moest de zolder opgeruimd worden en een bureau gemaakt voor de noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan de al die jaren in dozen opgeslagen modelbaanonderdelen. De rails hadden het opslaan in zoverre overleefd dat ze op rails leken.

Maar ok eerst maar eens een baan neerleggen en kijken of de locomotieven het nog doen. En Ja hoor na het grondig reinigen van de rails de eerste loc neergezet en laten rijden en hij deed het nog er moest echter wel een schuurpos aan te pas komen. 

Ok hoe nu verder, via internet heel veel you tube filmpjes gekeken, en daar bleek uit dat de hobby toch wel heel erg veranderd was, vrijwel alles draait nu digitaal en na veel peinzen besloten dat ook maar geen proberen.